Meerjarenplanning voorziet grondige aanpak van mobiliteitsprobleem in Temse centrum.

TEMSE – Als we de meerjarenplanning bekijken wil de gemeentelijke mobiliteitsdienst het mobiliteitsprobleem in Temse centrum de komende jaren grondig aanpakken.

Zo zijn er plannen om van de Kouterstraat, het winkelhart van de gemeente, een éénrichtingsstraat te maken. (naar het voorbeeld van de Boomstraat in Bornem ? red.) In welke richting dat zou zijn, blijft nog koffiedik kijken. De bussen van de Lijn zouden volgens het plan wel nog tegen het verkeer in mogen rijden. Dat zou opgelost worden met verkeerslichten op het kruispunt van de Kouterstraat met de Vrijheidsstraat, waarbij automobilisten rood krijgen als er een lijnbus in aantocht is. Binnenkort wordt de Kouterstraat trouwens volledig aangepakt waarbij ook de riolering in de straat zal vernieuwd worden.

Ook de Akkerstraat zal de komende jaren wellicht aangepakt worden. In de straat zou men een knip voorzien waardoor enkel nog zwakke weggebruikers van de volledige lengte van de straat gebruik zouden kunnen maken.

Er zijn ook plannen om van het binnengebied van Temse centrum tussen de Hoogkamerstraat, de N16 en de Schelde een volledige zone 30 te maken. Of dit gerealiseerd wordt zal de komende jaren moeten blijken.

De Hofstraat in Tielrode zou ook een knip krijgen en zou omgevormd worden tot dé fietsstraat om richting Sint-Niklaas te rijden.

Momenteel zijn er al werken aan de gang voor de herinrichting van Elversele centrum en ook de vernieuwing van de Antwerpse Steenweg in Tielrode zal niet meer zo lang op zich laten wachten.

Volgens de meerjarenplanning zou men de Kouterstraat  wellicht omvormen tot een éénrichtingsstraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *