Gemeenteraadswissel bij Tesamen

TEMSE – Gemeenteraadslid Pascal De Dycker (TESAMEN) geeft op de komende januari-gemeenteraad van Temse de fakkel door aan zijn partijgenote Sien Steels uit Tielrode.

“Pascal De Dycker was vorige legislatuur al aan de slag als OCMW-raadslid voor sp.a en deze legislatuur heeft hij precies 1 jaar gezeteld voor Tesamen in de gemeenteraad”, styelt fractieleider Bert Bauwelinck. “Hij start een drie jaar durende bachelor-na-bachelor-opleiding via avondonderwijs, terwijl hij overdag nog voltijds zorgcoördinator blijft in de Priester Poppeschool in Elversele. Zo zal hij zijn opleiding direct in de praktijk omzetten”.

De opleiding én dan ook nog eens zijn jong gezin, zijn niet combineerbaar met een mandaat als raadslid.

“Pascal zet zich altijd 100% in voor iets, maar jammer en helaas zijn er maar 24 uren in een dag. Hij klampt zich daarom ook niet hardnekkig vast aan zijn mandaat”, klinkt het.

De eerste opvolger op de Tesamen-lijst is Sien Steels uit Tielrode, die eind januari de eed zal afleggen als nieuw gemeenteraadslid. Sien was jarenlang actief in het Freinetonderwijs en zette zich na haar pensionering in als activiste voor het behoud van het natuurrijk Waesmeer. Zo ging ze te voet van het Waesmeer met een kruiwagen illegaal gestorte grond naar AC De Zaat om die daar uit te kappen voor de ingang.
Bert Bauwelinck bedankte op de laatste gemeenteraad van 2019 uitdrukkelijk Pascal De Dycker voor zijn jarenlange inzet voor Temse en voor het nieuwe politieke project TESAMEN.

“Uiteraard zien we Pascal nog terug achter de schermen van Tesamen (and never say never in the future). Wij wensen Pascal veel succes in zijn nieuwe uitdaging en verwelkomen Sien met open armen binnen de gemeenteraadsfractie”, besluit Bauwelinck.

Pascal De Dycker
Sien Steels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *