Kortfilm schetst gevaarlijk beeld van Temse

TEMSE – Moord en bendegeweld: in de kortfilm ‘Temst’ is het niet fijn wonen in Temse. Soufian Toté maakte de fictiefilm als eindwerk, maar zag tot zijn eigen verbazing dat ‘Temst’ ook populair werd bij de inwoners van Temse zelf.

Amper een halve minuut ver in de film wordt al een persoon levend in brand gestoken. Temst kan zich zowel qua verhaal als look meten met het betere werk uit Hollywood. Enkel het sappige dialect van de acteurs verraadt de plaatselijke wortels.

In Temst komt een nieuwe commissaris orde op zaken stellen in het door moord en bendegeweld geteisterde Temse. De film is het eindwerk van Soufian Toté, student audiovisual design aan de Gentse Arteveldehogeschool. Toté, die in Tielrode woont, is zeer blij met de interesse voor zijn film.

4.000 views

Op twee dagen tijd heeft die op YouTube al meer dan 4.000 views verzameld. “Voor mijn eindwerk zocht ik iets dat ik zelf leuk zou vinden om te doen”, zegt Soufian. “Ik ben al heel lang fan van misdaadfilms, vandaar.”

De film eindigt met de woorden “wordt vervolgd”, maar komt er ook een vervolg? “Dat was niet gepland, maar ik had niet verwacht dat mijn eindwerk zo populair ging worden. Dus misschien maken we nog een film. Als die er al komt, zal dat sowieso ten vroegste binnen enkele maanden zijn: ik heb veel werk voor school, en de acteurs moeten natuurlijk ook nog willen.”

Fijne ervaring

De acteurs zijn vooral familie en vrienden van de filmmaker. Johan Boel, die in de film de commissaris speelt maar in het echte leven een verzekeringskantoor uitbaat, is een uitzondering. Hij kent enkel de ouders van Toté. “Zij hebben mij gevraagd of ik geen interesse had om mee te spelen, omdat ik vroeger al toneel heb gespeeld en af toe iets kleins op televisie heb gedaan”, zegt hij. “Het was alleszins een fijne ervaring om te doen. En bijna iedereen die ik de laatste dagen ben tegengekomen, sprak me er over aan. De film leeft in Temse.” (Bron: HN/GVA – Tom Nuytemans)

In ‘Temst’, het eindwerk van Soufian Toté, komt een nieuwe commissaris orde op zaken stellen in Temse.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *