Verfgroothandel getroffen door zware brand

TEMSE / SINT-NIKLAAS – Bij een groothandel in verfbenodigdheden in de Pachtgoedstraat op de grens van Temse met Sint-Niklaas is op oudejaarsnacht brand uitgebroken. Het vuur werd om 22 uur ontdekt door een patrouille van beveiligingsfirma Securitas.
Toen de bewakingsagent het bedrijf wou binnengaan voor een controle, stootte hij op een muur van rook. In het gebouw stonden veel brandbare producten.

De hulpverleningszone Waasland rukte meteen met de zware middelen uit.Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit en steeg er een grote rookpluim op boven het bedrijf. Dankzij het snelle optreden van de hulpdiensten kon de schade beperkt blijven tot één deel van het gebouw. De rest van het bedrijf kon grotendeels gevrijwaard blijven.

De brand was ontstaan aan een grote hydraulische verfmengmachine. De olie die in de machine zat, had ervoor gezorgd dat het vuur hevig woedde. Omdat niemand aanwezig was op het moment van de brand, raakte er ook niemand gewond. De precieze oorzaak van de brand moet nog achterhaald worden. De verfmengmachine zou zeer recent nog een groot onderhoud gekregen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *