Temse, Bornem en Rivierpark Scheldevallei op pad voor de Waterbus

Nieuwe Vlaamse regering wil een oplossing uitwerken voor het project

TEMSE – De gemeentebesturen van Temse en Bornem en de projectorganisatie Rivierpark Scheldevallei ijveren al maanden voor de doortrekking van de waterbus van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem. Onlangs schreven zij een brief aan de Vlaamse ministers met een dubbel pleidooi.

De overname van de Waterbus door de Vlaamse regering (de Waterbus is tot dusver een initiatief van het Havenbedrijf Antwerpen)
en de uitbreiding van de waterbuslijn van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem

Al maanden ijveren de gemeentebesturen van Temse en Bornem en de projectorganisatie Rivierpark Scheldevallei voor de doortrekking van de Waterbus van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem.

Op donderdag 26 september hadden Luc De Ryck, burgemeester van Temse, Kristof Joos, burgemeester van Bornem, en Tom Wezenbeek, projectcoördinator van Rivierpark Scheldevallei, een constructief onderhoud met het kabinet van de Antwerpse schepen Annick De Ridder, bevoegd voor de haven, en verantwoordelijken van het Havenbedrijf.

“Het pleidooi voor de doortrekking werd daar nog eens extra beklemtoond. We hebben ook een brief geschreven aan de Vlaamse ministers met een dubbel pleidooi, namelijk de overname van de Waterbus door de Vlaamse regering en de uitbreiding van de Waterbuslijn van Kruibeke-Hemiksem tot Temse-Bornem”, stelt burgemeester Luc De Ryck (CD&V) van Temse.

Uit het Vlaamse regeerakkoord, dat maandagmiddag is voorgesteld, blijkt dat de Vlaamse regering een oplossing gaat uitwerken. Of de Waterbus ook echt onder de bevoegdheid van Vlaanderen zal vallen of zal worden ondergebracht bij De Lijn, is nog niet duidelijk.

“Met de komst van de nieuwe Vlaamse regering zullen Temse, Bornem en Rivierpark Scheldevallei zo snel mogelijk in verbinding treden met de nieuwe regering, in het bijzonder de minister van Mobiliteit. De doortrekking van de Waterbus tot Temse en Bornem is financieel slechts mogelijk als de Vlaamse regering het initiatief naar zich toe trekt”, klinkt het bij Luc De Ryck.

De doortrekking van de Waterbus tot Temse-Bornem is financieel slechts mogelijk, als de Vlaamse regering het initiatief naar zich toe trekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *