OCMW-dienst Gezinszorg nam elektrische wagen in gebruik

TEMSE – Als grootste thuiszorgdienst op het grondgebied van Temse stelt de Dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg van het Lokaal Bestuur Temse (OCMW) meer dan 40 medewerkers te werk. De dienst nam onlangs een electrische wagen in gebruik.

De zorgkundigen en poetsmedewerkers ondersteunen hun cliënten aan huis in die mate dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, door bv. het doen van boodschappen, koken, wassen en strijken, poetsen enz.

Om de verplaatsingen naar hun cliënten milieuvriendelijker te maken en in het kader van Waasland Klimaatland (20 % minder CO2-uitstoot tegen 2020), werd in september een elektrische wagen in gebruik genomen: een E-multispace met 5 zitplaatsen.

Deze personenwagen wordt gebruikt door de verzorgende(n) om de cliënt(en) naar doktersafspraken te brengen, samen te gaan winkelen e.a. De aankoop werd mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie Oost-Vlaanderen.

De zorgkundigen, poetsmedewerkers en het begeleidend personeel van de Dienst Gezinszorg samen met schepen van Sociale Zaken Patrick Vermeulen (Open VLD) bij het elektrische voertuig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *